Dacă doriți să publicați la Editura Universității din Oradea, vă rugăm să completați formularul de obținere a unui ISBN.

...
Expoziție dedicată autoarelor de carte, cu ocazia zilei de 8 Martie

Biblioteca Universității din Oradea a găzduit expoziția organizată de Editura Universității din Oradea cu ocazia zilei de 8 Martie, pentru a celebra contribuția adusă de autoarele editurii la cercetarea universitară orădeană.

...
Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor

Editura Universității din Oradea a fost prezentă în data de 23.04.2024 la simpozionul județean „Bibliotecarii și cărțile la ceas aniversar”, organizat de Casa Corpului Didactic a Județului Bihor împreună cu Biblioteca Universității din Oradea și Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, cu ocazia Zilei Bibliotecarului și a Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor, prin prezentarea a două apariții editoriale recente: Biblioteca, univers nemărginit de cunoaștere, volumul colectiv coordonat de prof. bibliotecar Mariana Trofin de la CCD și Portofoliu cultural, semnat de prof. univ. dr. Paul Magheru.

Cu acest prilej, au fost aduse în prim planul atenției cartea, văzută în istoria ei de durată lungă, așa cum a însoțit și reflectat momentele de cotitură ale umanității, și bibliotecarul, cel mai asiduu și dedicat curator al ei, călăuză tăcută adeseori ce ne ghidează pașii prin lectură într-un veritabil descensus ad inferos spre sinele nostru profund.

Evenimentul, moderat de dna prof. bibl. CCD Bihor Mariana Trofin, s-a bucurat de participarea dnei viceprimar Antonia Nica, a dlui director al CCD Bihor Alin Serafim Ștefănuț, a prof. univ. dr. Paul Magheru, a dlui director al Colegiului Național „Onisifor Ghibu” , prof. Iulius Timar. Biblioteca Universității din Oradea a fost reprezentată de dna director Florica Ujoc, dna șef serviciu Emilia Pop, bibl. Brîndușa Doca și bibl. Rodica Opriș.